Handla aktier

Jag vet själv hur förvirrad jag var i början. Visst finns det otroligt mycket hjälp, frågor och svar, och rådgivning som man kan gå till. Men jag tänkte – med mina egna erfarenheter – gå igenom några utav mina största frågor. Har ni mer funderingar har jag skrivit en del inlägg tidigare också.

Vilka avgifter tas när man handlar?

Man betalar en handelsavgift som är olika beroende på bank, mäklare, marknad och pris. Couraget (som de kallas) brukar ibland dras av först efter börsdagens slut. När man köper värdepapper dras ofta couraget av från summan.

Hur mycket betalar man i courageavgift?

Det beror på hur mycket du tänker handla för. Likt allt skiljer det sig åt men det är den vanligaste modellen som jag själv bara varit med om. Mindre ordet – mindre courage, etc. Den summan bestäms ofta av marknaden man köper aktier på. Nordiska aktier kan va billigare än andra, ex Amerikanska.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *