Smart att spara pengar

Även om jag gärna skriver om investeringar så vill jag idag skriva om vikten att även spara pengar. Det är inte fel att satsa på ett långsiktigt sparande och det kan du göra på flera sätt. Du som inte vill ta några risker alls kan satsa på ett vanligt sparkonto i din bank. Det finns sparkonton med bra ränta också. Se gärna till att sparkontot omfattas av insättningsgarantin.

ISK och investmentbolag

Ett annat sätt att spara på är att spara genom ISK eller investeringssparkonto så väl som att börja investera i aktier över börsen. En annan sak är testa trading och satsa på etoro eller valuta. Det kan ge dig bra mycket mer i avkastning men det är även en högre risk. Så att du har det i åtanke. Läs på mer om detta och sätt dig in i hur det fungerar. En bra guide för trading finns här.

Sätt upp ett mål för ditt sparande

Se till att du har ett mål med ditt sparande. Det gör det så mycket enklare då att lägga undan pengar om du har något att sikta på. Du kan börja med en låg summa, bättre spara något, än inget alls. Gör en automatisk överföring varje månad så märker du inte av det. Se även till att spara till en buffert, som du kan ta av om det inträffar något oväntat. De pengarna är bra att ha för oförutsedda utgifter och du slipper ta av ditt målsparande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *