Hur investerar man i fastigheter?

Som jag nämnt tidigare så har jag ett stort intresse för investeringar och mer specifikt att investera i fastigheter. Detta är dock något som kräver att man är påläst och verkligen vet vad man faktiskt ger sig in i. Men faktum är att många personer som är riktigt rika idag ger liknande tips när det gäller att investera sin pengar: fastigheter är nästan alltid det absolut säkraste kortet!

Att investera i en fastighet anses vara en relativt stabil investering eftersom fastigheter oftast inte påverkas av inflationen och är en så kallad realtillgång. Bankerna är öppna för att låna ut pengar när man ska köpa fastigheter och räntan är oftast mycket bättre. Dock måste man såklart ha en insats som man kan gå in med för att kunna betala en viss procent av bostadspriset. Det man sedan väljer att göra, om det så är att renovera och sälja för högre pris (vilket är en kortsiktig investering) eller att hyra ut lägenheten (långsiktig investering) är upp till individen.

De senaste åren har nyproduktion blivit allt vanligare och en aktör som satsat mycket på detta i Västsverige är, Jutabo. De är ett lite mindre bolag, men desto mer nytänkande och har stort fokus på miljö, infrastrukturen runtomkring och ser till att bostäderna ligger så attraktiv som möjligt. Att köpa nyproduktion är en mycket bra investering eftersom man köper till marknadspriser utan budgivning, vilket ofta gör att man får fräscha lägenheter/radhus till OK priser

Ska du investera i större fastigheter är det viktigt att se vad för typ av fastighet det är, vad är det för skick och hur ser föreningen ut? Ska du köpa, var smart och upphandla så mycket du kan. Ring olika målerifirmor och byggbolag. Du måste tänka på allt! Och det är viktigt eftersom du har så mycket pengar att spara genom att just upphandla arbetena.

Att hyra ut lägenheter eller en större bostad kan ge rejält med pengar och under de senaste åren har priserna stigit rejält. Ser man till de större städerna i Sverige så finns det idag en stor bostadsbrist vilket leder till att hyrorna stiger ytterligare. Det handlar alltså om efterfråga och tillgång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *